top of page

Maksut & Ansiot

Mitkä ovat Lainappi-palvelun käytön kustannukset?
Lainappi on ilmaiseksi ladattava mobiilisovellus, joka toimii käyttäjille työkaluna tavaroiden vuokraamiseen. Lainappi sovellus perii yksityishenkilöiltä 20% palvelumaksun jokaisesta sen sisällä tapahtuvasta vuokramaksusta ja 15% palvelumaksun yritysasiakkailta (Huom. yrityksenä rekisteröityminen vaatii y-tunnuksen).

 

Missä vaiheessa vuokra lähtee maksuun?

Jos vuokralle antaja on hyväksynyt vuokrapyynnön vuokra lähtee maksuun heti, kun vuokralle ottaja on maksanut vuokran "viestit" osiossa. Huomiothan, että jos vuokraa ei maksa vuokran alkamisajankohtaan mennessä vuokraus peruuntuu. Kummatkin osapuolet saavat ilmoituksen "viestit" osiossa maksun mentyä läpi. Maksujen käsittelyssä menee noin 2-5 pankkipäivää.

 

Kuka välittää maksun?

Lainappi käyttää Stripe:ä maksupalveluntarjoana. Stripe on kuuluu maailman suurimpiin maksupalveluntarjoajiin,

lisätietoa Stripe:stä löydät TÄSTÄ.

 

Kuinka maksu toimii?

Maksutapoina Lainappi-sovellus hyväksyy pankki- ja luottokorttimaksut, jotka ovat yhdistetty käyttäjän Lainappi-tilille. Maksu menee ensimmäisenä Lainapille, minkä jälkeen Lainappi tilittää vuokralle antajalle hänelle kuuluvan osuuden vuokrauksesta. Kun lähetät vuokrapyynnön Lainapissa, sinulle aukee viestikeskustelu toisen osapuolen kanssa.

 

Onko turvallista maksaa Lainappi sovelluksen sisällä?

Kyllä, käytämme kansainvälistä, tunnettua ja turvallista tahoa, Stripe:a maksupalvelun tarjoajana.

 

Milloin saan vuokraamastasi tavarasta maksun?

Kun vuokratapahtuma on hyväksytty, vuokralle ottajalta veloitetaan sovittu vuokra. Vuokralle antajalle maksu toteutuu vasta sen jälkeen, kun vuokratapahtuma on onnistuneesti hyväksytty. Maksujen käsittelyssä menee noin 5 pankkipäivää.

Onko Lainapissa ansaittava tulo veronalaista?

Vuokraamisesta ansaittava raha on pääomatuloa, joka siis verotetaan pääomatulona. Käyttäjä on itse vastuussa ilmoittamaan verottajalle Lainappi-palvelussa tehdyistä ansioistaan. Lisätietoa verotuksesta löydät täältä.

 

Miten saan tapahtumasta kuitin?
Sitten kun tapahtuma on käsitelty, saat kuitin tapahtumasta sähköpostiisi.

bottom of page