Tietosuojaseloste

Tiivistelmä:

Miksi Lainappi kerää tietoja minusta?

Keräämme tietojasi tarjotaksemme sinulle palveluita ja täyttääksemme sopimussuhteisiin perustuvat velvollisuutemme. Emme voi mahdollistaa kirjautumista Lainapin käyttäjätilille, ylläpitää palveluitamme, tarjota vakuutusta, asiakaspalvelua tai tehdä asiakasviestintää ilman henkilötietojen keräämistä.

 

Mitä tietoja Lainappi kerää ja mistä?

Lainappi kerää perustietosi rekisteröitymisen yhteydessä. Mikäli teet vuorovaikutusta Lainappi-palvelussa niin Lainappi kerää kaikki antamasi tiedot lukuun ottamatta maksutietojasi. Käyttämällä Lainappi-sovellusta näitä tietoja kerätään sinusta. Perustietojasi kerätään myös nettisivuillamme asiakaspalvelun yhteydessä. Lainapin mobiiliapplikaatiossa ei käytetä evästeitä. Lainapin nettisivut (www.lainappi.fi) käyttää evästeitä ja vastaavia tekniikoita mahdollistaaksemme palvelut ja toiminnallisuuden sivustollamme sekä ymmärtääksemme, miten käytät palvelujamme. 

 

Kuka voi käsitellä tietojani?

Keräämme tietoa aina ensisijaisesti omaan käyttöömme tarjotaksemme palvelujamme käyttöösi. Valikoidut yhteistyökumppanimme käsittelevät tietoja vain pyynnöstämme ja sopimuksin.
 

Vuokrailmoituksessa ilmoitetut tavarat ovat vakuutettu vuokrauksen aikana sovellettavien vakuutusehtojen mukaisesti yhteistyökumppanimme Omocom:n toimesta. Omocomilla on oltava pääsy perustietoihin vakuutuksenottajasta ja vakuutetuista tavaroista voidakseen myöntää ja hallinnoida pyydettyä vakuutusta.

Tietoja välitetään Omocomille vain, jos käyttäjä tai vuokrapahatuma on vakuutettu. Täydelliset tiedot Omocomin henkilötietojen käsittelystä ovat saatavilla osoitteessa https://omocom.insurance/.

 

Kuinka kauan tietojani säilytetään?

Säilytämme tietoja sen ajan kuin käyttötarkoituksen mukaan on tarpeen ja voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti.

 

Voinko vaikuttaa Lainapin keräämiin tietoihin?

Sinulla on aina oikeus saada tietoa, miten, mihin ja mitä henkilötietojasi käsitellään. Voit tutustua tarkemmin tietosuojakäytäntöömme lukemalla alla olevan selosteen:

 

Rekisterinpitäjä:

          

Nimi: Lainappi Oy

Y-tunnus: 3129437-1

Postiosoite: Sammonkatu 37, 33540 Tampere

 

Tietosuojavastaavan yhteystiedot:

info@lainappi.fi

 

1. Johdanto

 

Tässä tietosuojaselosteessa kerromme, miten ja miksi Lainappi Oy (jäljempänä myös ”Lainappi”) kerää ja käsittelee henkilötietoja Lainapin tarjoamien palveluiden suorittamisen yhteydessä. Kerromme tietosuojaselosteessa myös, miten voit halutessasi käyttää tietosuojaan liittyviä oikeuksiasi.

 

Lainappi pitää sen palveluiden käyttäjien yksityisyyttä erittäin tärkeänä. Lainappi on sitoutunut suojelemaan ja kunnioittamaan yksityisyyttäsi palveluiden käyttäjänä ja noudattamaan kulloinkin voimassa olevaa henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa koskevaa lainsäädäntöä käyttäessäsi Lainapin tarjoamia palveluita, selatessasi verkkosivustoamme tai käyttäessäsi applikaatiotamme (jäljempänä ”Lainappi-palvelu” tai ”Palvelu”).

 

Suosittelemme, että luet tämän tietosuojaselosteen kokonaisuudessaan, jotta ymmärrät, miten käytämme ja säilytämme Palvelujen tarjoamisen kannalta tarpeellisia henkilötietojasi. Mikäli teille herää mitä tahansa kysymyksiä liittyen Lainapin tietosuojaselosteeseen, asiakasrekisteriin tai henkilötietojenne käsittelyyn, pyydämme teitä ystävällisesti ottamaan yhteyttä osoitteeseen info@lainappi.fi.

 

2. Käsiteltävät henkilötiedot ja tietolähteet

 

Palveluiden käytöstä keräämämme tiedot ovat pääasiassa suoraan sinun Lainapille antamiasi tietoja tai palveluiden käytöstä muodostettuja tietoja.

 

Lainappi Oy kerää henkilötietoja lähtökohtaisesti seuraavissa yhteyksissä:

 

  • rekisteröityessäsi Lainappiin;

  • käyttäessäsi applikaatiotamme;

  • vastatessasi asiakaskyselyihimme;

  • antaessasi meille palautetta tai ollessasi muutoin meihin yhteydessä; sekä

  • osallistuessasi järjestämiimme kilpailuihin ja arvontoihin.

 

Voimme lisäksi lain sallimissa rajoissa yhdistää tietojasi tai täydentää niitä muista lähteistä saatavilla sekä tällaisista lähteistä johdetuilla tiedoilla. Tällaisia muita lähteitä ovat esimerkiksi julkiset rekisterit. Voimme myös käsitellä henkilötietoja, jotka kolmannet palveluntarjoajat antavat sinusta.

 

Keräämme sinusta tämän tietosuojaselosteen kohdassa 3 kuvattujen käyttötarkoitusten kannalta tarpeellisia tunniste-, yksilöinti-, käyttäjä-, käyttö- sekä analytiikkatietoja ja muita soveltuvan lainsäädännön perusteella henkilötiedoiksi katsottavia tietoja. Tällaisia tietoja ovat muun muassa:

 

  • nimitiedot;

  • yhteystiedot, kuten osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite;

  • käyttäjätilin edellyttämät rekisteröitymistiedot, kuten käyttäjätunnus, nimimerkki, salasana ja muu mahdollinen yksilöivä tunnus;

  • muut yksilöintitiedot, kuten ikä, sukupuoli;

  • asiakassuhdetta koskevat tiedot, kuten laskutus- ja maksutiedot, asiakaspalautteet ja yhteydenotot, arvonta- ja kilpailuvastaustiedot;

  • yritysten edustajien asiakas- tai yhteistyökumppanuuteen liittyvät tiedot, kuten edustajien nimitiedot ja yhteystiedot;

  • luvat ja suostumukset, kuten suoramarkkinointisuostumus ja tarjonnanestotiedot;

  • käytettyä laitetta tai yhteyttä koskevat tiedot, kuten selaintiedot, IP-osoite;

  • kyselyihin ja tutkimuksiin annetut tiedot;

  • tuote- ja tilaustiedot;

  • ostokäyttäytymistiedot;

  • sijaintitiedot, jos olet antanut luvan sijaintitietosi käsittelyyn;

  • palveluiden käytöstä kerätyt muut tiedot, kuten käytetty palvelu, tiedot näytetyistä mainoksista ja mainosten klikkaamisesta, palveluiden ominaisuuksien käyttö- ja selaustiedot, sekä muut tiedot siitä, miten käytät palveluitamme, evästetiedot; sekä

  • kerätyistä tiedoista ja palveluiden käytöstä johdetut tiedot, kuten esimerkiksi käyttäjän ominaisuuksiin ja käyttäytymiseen perustuva profiilitieto.

 

Pyrimme tietoja kerätessämme kertomaan, mitkä tiedot ovat pakollisia ja kannattavia sopimuksen tekemistä varten ja mitkä voit antaa vapaaehtoisesti. Vapaaehtoisten tietojen antamisen tarkoituksena on parantaa käyttö- ja asiakaskokemustasi.


Jos yhdistät tai kirjaudut käyttäjätililtäsi Facebookiin, Facebook jakaa kanssamme henkilötietojasi kuten profiilikuvasi, näytteen Facebook-ystävistäsi sekä Facebook-tunnuksesi. Lainapin Facebook-sivujen kävijätietojen osalta Facebook ja Lainappi Oy ovat yhteisrekisterinpitäjiä. Kävijätietojen osalta käsittelemme ainoastaan tilastotietoja Facebook-sivujen tykkäyksistä ja vierailuista sekä julkaisujen näkyvyydestä, eikä tietojen avulla voida tunnistaa yksittäistä käyttäjää. Tilastotietojen kerääminen mahdollistaa Palveluiden kehittämisen vallitsevien trendien mukaisesti.

 

 

3. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset ja oikeusperusteet

 

Pyrimme aina tietojasi käsitellessämme varmistamaan, että tietojesi käsittely on asiallisesti perusteltua ja tarpeellista alla kuvattuihin käyttötarkoituksiin ja käsittelyperusteihin nähden. Lainappi käsittelee henkilötietoja seuraavia tarkoituksia varten:

 

  • Palveluiden toimittaminen: Käsittelemme tietojasi tarjotaksemme sinulle Palveluita ja täyttääksemme sopimussuhteisiin perustuvat velvollisuutemme. Emme voi täyttää sopimusta, kuten mahdollistaa kirjautumista Lainapin käyttäjätilille, laskuttaa palveluitamme, tarjota asiakaspalvelua tai tehdä asiakasviestintää ilman henkilötietojen käsittelyä. Tämä käsittely perustuu sopimuksen täytäntöönpanoon ja oikeutettuun etuumme.

  • Vuokrailmoituksessa ilmoitetut tavarat ovat vakuutettu vuokrauksen aikana sovellettavien vakuutusehtojen mukaisesti yhteistyökumppanimme Omocom:n toimesta. Omocomilla on oltava pääsy perustietoihin vakuutuksenottajasta ja vakuutetuista tavaroista voidakseen myöntää ja hallinnoida pyydettyä vakuutusta. Tietoja välitetään Omocomille vain, jos käyttäjä tai vuokrapahatuma on vakuutettu. Täydelliset tiedot Omocomin henkilötietojen käsittelystä ovat saatavilla osoitteessa https://omocom.insurance/.

  • Palveluiden ja liiketoiminnan kehitys: Pyrimme aina tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen Palveluidemme käyttökokemuksen. Käytämme tietoja palvelujen ja liiketoimintamme analysointiin, kehittämiseen ja raportointiin. Esimerkiksi palvelujen käytön analysointi, kyselyiden vastaukset sekä käyttäjien yhteydenotot auttavat meitä ymmärtämään, millaisia ominaisuuksia palveluihimme toivotaan, ja voimme siten parantaa esimerkiksi palveluiden käytettävyyttä. Tämä käsittely perustuu oikeutettuun etuumme.
     

  • Markkinointi, mainonta sekä näihin liittyvä profilointi: Käytämme tietoja markkinointiin ja mainontaan sekä näiden kohdentamiseen käyttäjistä muodostettujen kohderyhmien tai profiilisi perusteella. Tällöin käsittely perustuu antamaasi suostumukseen tai oikeutettuun etuun. Voit vastustaa markkinointia tai peruuttaa siihen antamasi suostumuksen milloin tahansa. Mainonnan kohdentaminen on tarpeen, jotta voimme ylläpitää mainosrahoitteisia Palveluita. Käsittely perustuu oikeutettuun etuumme. 

  • Käyttäjien sähköpostiosoitetietoja käytetään käyttäjien informointiin palvelun käytön ja vuokrattavien tuotteiden osalta. Lisäksi, käyttäjien Lainappi-palvelun käyttäjätietoja käytetään käyttäjien informointiin palvelun käytön ja vuokrattavien tuotteiden osalta sovelluksen push-ilmoituksilla.

  • Kilpailut ja arvonnat: Voimme käsitellä tietojasi kilpailun tai arvonnan toteuttamiseksi ja voittajien arpomiseksi tai valitsemiseksi. Tällöin käsittely perustuu osallistumisen yhteydessä antamaasi suostumukseen tai oikeutettuun etuumme.

 

  • Väärinkäytösten estäminen ja tutkiminen: Joudumme ajoittain käyttämään tietoja väärinkäytösten estämiseen ja tutkimiseen. Esimerkiksi automaattisesti kerättyjen lokitietojen avulla voimme valvoa ja selvittää tietojärjestelmän käyttäjän toimia. Meillä on oikeutettu etu estää ja selvittää palvelussa tapahtuvat väärinkäytökset ja tarjota muille käyttäjille mahdollisimman luotettava palvelu tavaroiden vuokraamiseen.

 

  • Vaateiden käsittely ja oikeudelliset menettelyt: Lainappi voi käsitellä henkilötietoja oikeudellisten vaateiden, perinnän ja muiden oikeudellisten prosessien yhteydessä. Tällaiset toimenpiteet voivat liittyä esimerkiksi petosten ja tietojärjestelmämme suojaamisen ehkäisemiseen. Tällöin käsittely perustuu oikeutettuun etuumme.
     

  • Lakisääteisten velvoitteiden toteuttaminen: Voimme olla velvoitettuja säilyttämään joitakin henkilötietojasi noudattaaksemme kirjanpito- tai muuta pakottavaa lainsäädäntöä. Joudumme myös ajoittain luovuttamaan tietoja viranomaisille, kuten veriviranomaisille tai poliisille. Tällöin käsittely perustuu lakisääteisen velvoitteen noudattamiseen.

 

Siltä osin kuin käsittely perustuu oikeutettuun etuumme, katsomme, että voit odottaa käsittelyä sinun ja Lainapin välisen suhteen perusteella, eikä perusoikeutesi ja -vapautesi syrjäytä oikeutettua etuamme edellä mainituissa käsittelytilanteissa. Kun käsittelemme henkilötietojasi oikeutetun etumme perusteella, tarjoamme sinulle esimerkiksi helpot keinot kieltäytyä markkinointiviestinnästämme. Pyrimme myös mahdollisuuksien mukaan minimoimaan tunnistettavan tiedon käsittelyn, ja esimerkiksi mainonnan kohdentamisessa käytetään tyypillisesti tietoa, josta ei voi henkilökohtaisesti tunnistaa sinua.

 

Joissain Lainappi-palvelun osissa saatetaan pyytää suostumustasi henkilötietojen käsittelylle. Tällaisessa tapauksessa voit peruuttaa antamasi nimenomaisen suostumuksen milloin tahansa.

 

 

4. Sinun oikeutesi

 

Ymmärrämme, että saatat ajoittain tarvita lisätietoja meiltä henkilötiedoistasi ja niiden käsittelystä, tai saatat haluta päivittää tai korjata käsittelemiämme henkilötietoja. Jotta voisit käyttää henkilötietojesi käsittelyyn kohdistuvia oikeuksiasi, olemme kuvanneet sinulle kuuluvia oikeuksia tarkemmin jäljempänä. Huomaathan, että oikeuksiesi käyttäminen voi rajoittaa mahdollisuuksiasi käyttää Palveluitamme.

 

Oikeus tarkastaa ja saada pääsy tietoihin: 

Sinulla on oikeus saada meiltä vahvistus siitä, käsittelemmekö sinua koskevia henkilötietoja, ja jos näin on, tarkastaa henkilötietosi. Voit nähdä tiettyjä tietojasi Lainappi-palvelun käyttäjätilisi kautta tai pyytämällä meiltä kopion keräämistämme henkilötiedoistasi.

 

Oikeus peruuttaa suostumus:

Mikäli tietojen käsittely perustuu käyttäjän nimenomaiseen suostumukseen, käyttäjä voi peruuttaa antamansa suostumuksen milloin tahansa. Suostumuksen peruuttaminen voi rajoittaa mahdollisuuksianne käyttää Palveluitamme. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta ennen peruutusta käsiteltyjen henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuuteen.

Oikeus tietojen oikaisemiseen ja poistamiseen: 

Jos huomaat, että käsittelemämme sinua koskevat henkilötiedot ovat virheellisiä, sinulla on oikeus pyytää virheellisten tietojen oikaisua. Voit korjata tai päivittää joitakin sinua koskevia henkilötietojasi Lainappi-palvelun käyttäjätilisi kautta. Voit myös pyytää meitä poistamaan henkilötietosi järjestelmistämme. Suoritamme pyynnön mukaiset toimenpiteet, mikäli meillä ei ole oikeutettua syytä olla poistamatta tietoa.

 

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen: 

Tietyissä tilanteissa, kuten jos kyseenalaistat henkilötietojesi paikkansapitävyyden tai olet vastustanut oikeutettua etuamme käsitellä henkilötietojasi, sinulla voi olla oikeus pyytää, että rajoitamme tietojesi käsittelyä, kunnes ratkaisu on löydetty.

 

Oikeus vastustaa käsittelyä: 

Tietyissä tilanteissa, kuten jos kyseenalaistat oikeutetun etumme käsitellä henkilötietojasi, sinulla voi olla oikeus vastustaa tällaista käsittelyä.

 

Oikeus tietojen siirtoon: 

Jos antamiasi henkilötietojasi käsitellään sopimuksen tai suostumuksesi perusteella automaattisesti, sinulla voi olla tietyissä tilanteissa oikeus pyytää sinua koskevat henkilötiedot koneellisesti luettavassa muodossa tietojen siirtämiseksi kolmannelle osapuolelle.

 

Oikeus peruuttaa sähköiseen suoramarkkinointiin annettu suostumus tai kieltää sähköinen suoramarkkinointi: 

Sinulla on oikeus peruuttaa suostumus ja kieltää meitä käyttämästä henkilötietojasi suoramarkkinointiin, markkinatutkimukseen ja suoramarkkinointitarkoituksessa tehtävään profilointiin olemalla meihin yhteydessä yllä osoitettujen yhteystietojen mukaisesti, taikka käyttämällä Lainappi-palvelun toimintoja tai suoramarkkinointiviestien yhteydessä tarjottavaa tilauksen peruuttamismahdollisuutta.

 

Valituksen tekeminen: 

Pyrimme aina ratkaisemaan mahdolliset erimielisyyden suoraan kanssasi. Mikäli kuitenkin katsot, että henkilötietojen käsittelytoimemme ovat soveltuvan tietosuojalainsäädännön vastaisia, olette oikeutettu tekemään asiasta valituksen paikalliselle valvontaviranomaiselle. Suomessa paikallisena valvontaviranomaisena toimii tietosuojavaltuutettu (https://tietosuoja.fi/etusivu).

Tietojen tarkastelu omassa profiilissa:

Lainapin profiilin yhteydessä on ”Minä” -osio, jossa sinun on mahdollista tarkastella käsittelemiämme henkilötietojasi. Minä -osio auttaa meitä ymmärtämään, minkälaisista tuotteista ja palveluista sinä olet kiinnostunut. Osio koostuu kolmesta eri osa-alueesta:

Käyttäjätiedot

  • Kun luot oman käyttäjätilin Lainappiin, annat itsestäsi perustiedot, kuten nimen, sukupuolen, iän ja kotipaikan.

 

Käyttöhistoria

  • Kun kirjaudut omilla tiedoillasi Lainappiin, selailet applikaatiota, teet varauksia tai jätät ilmoituksia, käytöstäsi jää jälki käyttöhistoriaasi. Käyttöhistoria välityksellä pääset kätevästi seuraamaan tekemiäsi vuokratapahtumia.

 

Tietojen analysointi

  • Omia tietojasi ja käyttöhistoriaasi yhdistämällä ja analysoimalla tarjoamme sinulle sinua kiinnostavaa sisältöä.

 

Olethan meihin yhteydessä tietosuojaselosteessa ilmoitettuun osoitteeseen, mikäli kaipaat apuamme Minä -osion käytössä.

 

Oikeuksien käyttäminen

 

Voitte käyttää edellä mainittuja oikeuksia lähettämällä tietosuojaselosteessa ilmoitettuun osoitteeseen sähköpostin tai kirjeen, joka sisältää seuraavat tunnistamisen kannalta välttämättömät tiedot soveltuvilta osin: käyttäjän koko nimi, yrityksen nimi, osoite, sähköpostiosoite sekä puhelinnumero. Voimme tarvittaessa pyytää käyttäjän henkilöllisyydestä varmistumisen kannalta tarpeellisten lisätietojen toimittamista. Pidätämme oikeuden periä kohtuullisen käsittelymaksun pyynnöistä, jotka toistuvat kohtuuttoman usein, ovat liiallisia tai selvästi perusteettomia. Huomaathan, että tietyt tiedot ovat saatavilla myös suoraan Lainappi-palvelusta.

 

5. Henkilötietojen säilytysaika

 

Tietyn henkilötiedon säilyttämisaika riippuu henkilötiedon luonteesta ja sen käsittelyn tarpeellisuudesta. Enimmäissäilytysaika voi näin ollen vaihdella tapauskohtaisesti. Henkilötietoja säilytetään vain niin kauan kuin on tarpeellista henkilötietojen käsittelyn tarkoitusten kannalta. Tietoja päivitetään ja niiden ajantasaisuus tarkistetaan säännöllisin väliajoin. Tarkastuksen yhteydessä kaikki tarpeettomat tai vanhentuneet tiedot poistetaan.

 

Säilytämme Lainappi-palvelun käyttäjätietoihin liittyviä tietoja 24 kuukauden ajan viimeisimmästä kirjautumisesta. Tämä mahdollistaa sen, että voit ottaa vaivattomasti Palvelun uudelleen käyttöön ja tarkastella tietojasi luomatta uutta käyttäjätiliä. Tietojen säilyttäminen mahdollistaa myös sen, että voimme näyttää tai lähettää sinulle profiiliisi perustuvaa markkinointia tai mainontaa ja kehittää palveluitamme. Ennen kuin suljemme käyttäjätilin, olemme sinuun erikseen yhteydessä. Mikäli et yhteydenotostamme huolimatta kirjaudu käyttäjätilillesi tai muutoin reagoi yhteydenottoomme, suljemme käyttäjätilin ja minimoimme käsittelemämme tiedot.

 

Käyttäjätilin sulkemisen jälkeen voimme säilyttää osaa poistettuun käyttäjätiliin yhdistettäviä tietoja niin kauan, kun laki sitä meiltä edellyttää tai meillä on jokin lainmukainen syy säilyttää tietoja esimerkiksi vaateiden käsittelyn, sisäisen raportoinnin, markkinoinnin, reklamaatioiden, väärinkäytösten, kirjanpitovelvollisuuden tai muiden lakisääteisten velvoitteiden noudattamisen vuoksi.

 

Käsittelemme tietoja markkinointitarkoituksiin niin kauan kun et ole kieltäytynyt vastaanottamasta markkinointia. Mikäli kieltäydyt markkinoinnista, eikä muuta käsittelyperustetta ole, säilytämme tiedon kiellosta ja yhteystiedoistasi, jotta voimme varmistaa kiellon noudattamisen. Voit halutessasi pyytää tietojesi poistamista kokonaan ottamalla yhteyttä Lainapin asiakaspalveluun.

 

Voimassaoleva lainsäädäntö, kuten kirjanpito- tai muu pakottava lainsäädäntö, voi velvoittaa säilyttämään henkilötietoja myös käsittelyn tarkoituksen päättymisen jälkeen. Tällaisissa tilanteissa säilytyksessä noudatetaan soveltuvassa lainsäädännössä määriteltäviä säilytysaikoja.

 

6. Henkilötietojen luovutus

 

Voimme luovuttaa tietojasi kolmansille, mikäli olet hyväksynyt tietojen luovutuksen (esim. yritysasiakkaillemme, joilla on Lainappi vuokra -palvelu käytössään ja joihin käyttäjä haluaa olla yhteydessä sivustomme kautta). Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa ottamalla asiakaspalveluumme yhteyttä.

 

Voimme siirtää tai luovuttaa valikoiduille kumppaneillemme palveluiden käyttäjistä muodostettuja kohderyhmiä, jolloin kumppanit voivat käyttää tietoja kohdentaakseen mainontaa applikaatiossa. Tiedot ovat sellaisessa muodossa, että niistä ei voi tunnistaa yksittäistä käyttäjää henkilökohtaisesti. Osa kumppaneista käsittelee tietoja, kuten evästetunnisteita ja niihin liittyviä profiilitietoja, itsenäisinä rekisterinpitäjinä.

 

Mainontaa voidaan kohdentaa Facebookissa myös siten, että sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi perusteella luodaan selaimessa salattu tunniste, jota verrataan Facebookin salattuihin tunnisteisiin. Näin voidaan kohdentaa mainontaa Facebookissa Lainapin asiakkaille taikka luoda kohderyhmiä, jotka muistuttavat Lainapin asiakkaiden profiileja. Emme saa tietoa siitä, mitkä Facebookille välitetyt tunnisteet päätyvät lopulliseen kohderyhmään ja mille tunnisteille ei löydy Facebookista vastinetta. Facebook ei puolestaan saa meiltä tietoa siitä, kuka tunnisteen takana on.

Lainappi säilyttää henkilötietojasi ensisijaisesti Euroopan talousalueella. Voimme siirtää tai luovuttaa tietoja EU:n tai ETA:n ulkopuolelle kolmansille osapuolille, jolloin huolehdimme henkilötietojen suojan riittävästä tasosta muun muassa sopimalla henkilötietojen luottamuksellisuuteen ja käsittelyyn liittyvistä asioista lainsäädännön edellyttämällä tavalla, esimerkiksi Euroopan komission hyväksymiä mallisopimuslausekkeita käyttäen, ja muuten siten, että henkilötietojen käsittely toteutetaan tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

 

Emme jaa ilman nimenomaista suostumustanne henkilötietoja Lainapin organisaation ulkopuolisille kolmansille osapuolille, ellei jokin seuraavista olosuhteista ole käsillä, jolloin Lainappi-palvelulla on oikeus jakaa käyttäjien henkilötietoja:

 

Luovuttaminen on tarpeen tietosuojaselosteen mukaisiin tarkoituksiin

Erimielisyyksissä, varkauksissa tai tavaroiden vahingoittuessa. Olettaen, että toinen osapuolista (vuokralle ottaja tai vuokralle antaja) ei suostu riidanratkaisuun

 

Voimme käyttää liiketoiminnassamme ulkoisia palveluntarjoajia, joiden tarjoamien palveluiden hyödyntäminen vaatii henkilötietojen käsittelyä ja siten tietojanne siirtämistä kolmansille. Palveluntarjoajille luovutetaan ainoastaan tietoja, jotka ovat ehdottomasti tarpeen palveluiden hyödyntämiseksi. Näissä tapauksissa huolehdimme asianmukaisista tietoturvavaatimuksista sekä tarvittaessa sopimusmenettelyistä varmistaaksemme henkilötietojenne asianmukaisen suojaamisen ja käsittelyn soveltuvan lainsäädännön, tietosuojakäytäntöjemme ja tietosuojaselosteemme asettamien vaatimusten mukaisesti.

 

Luovuttaessasi henkilötietojasi suoraan kolmannelle osapuolelle esimerkiksi Lainappi-palvelussamme olevan linkin kautta, henkilötietojen käsittely perustuu tavallisesti kyseisen kolmannen osapuolen omiin tietosuojaselosteisiin ja käsittelyperiaatteisiin.

 

Oikeudelliset syyt

 

Henkilötietojasi voidaan lain mukaan luovuttaa myös esimerkiksi viranomaisten esittämien vaatimusten, tuomioistuimen päätöksen edellyttämällä ja/tai kulloinkin voimassa olevaan lainsäädäntöön perustuvalla tavalla, Lainapin tai käyttäjien etujen tai omaisuuden tai yleisen edun turvaamiseksi taikka turvallisuuden takaamiseksi.

 

 

7. Henkilötietojen suojaaminen

 

Henkilötietojenne asianmukaiseksi suojelemiseksi Lainappi on sitoutunut noudattamaan tiukasti lainsäädännön asettamia huolellisuus- ja suojaamisvelvoitteita sekä hyvää tiedonhallintatapaa.

 

Lainappi sekä Lainapin hyödyntämät palveluntarjoajat, jotka osallistuvat henkilötietojen käsittelyyn, ovat sitoutuneet asianmukaisten teknisten ja hallinnollisten toimenpiteiden toteuttamiseen, jotta henkilötietojenne ovat suojattuja luvatonta pääsyä, käyttöä, luovuttamista, tahallista tai huolimatonta muuttamista, tuhoamista, lähettämistä, välittämistä ja kaikkia muita laittomia henkilötietojen käsittelytapoja vastaan. Tällaisia keinoja ovat muun muassa palomuurien, salaustekniikoiden, turvallisten laitetilojen käyttö, asianmukainen kulunvalvonta, hallittu käyttöoikeuksien myöntäminen ja niiden käytön valvonta, salaustekniikoiden käyttö sekä alihankkijoiden huolellinen valinta. Pyrimme myös aina varmistamaan, ettemme käsittele henkilötietojasi laajemmin kuin on kulloinkin käyttötarkoituksiin nähden tarpeellista.

 

Rajoitamme myös henkilötietojasi käsittelevien henkilöiden piiriä. Tietojasi käsittelevät vain henkilöt, joilla on oikeus henkilötietojen käsittelyyn, kuten asiakaspalvelussa työskentelevät henkilöt ja muut työtehtäviensä takia tietoja käsittelevät henkilöt. Pyrimme myös säännöllisesti ohjeistamaan henkilötietojen käsittelyyn osallistuvia henkilöitä tietosuoja-asioista.

 

 

8. Evästeet

 

Voimme kerätä käyttäjän päätelaitetta koskevia tietoja evästeiden ("cookies") ja muiden vastaavien tekniikoiden, kuten selaimen paikallisen tietovaraston avulla. Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka selain tallentaa käyttäjän päätelaitteelle. Evästeet sisältävät usein yksilöllisen tunnisteen, jonka avulla voimme tunnistaa ja laskea sivustollamme vierailevat selaimet. Verkkosivujen kehittämiseen tähtäävät evästeet ovat tavanmukainen osa jokaista nykyaikaista verkkosivua.

 

Evästeiden avulla voidaan kerätä tietoa esimerkiksi Palveluiden käytöstäsi, päätelaitetta koskevista teknisistä tiedoista ja IP-osoitteestasi sekä tietoa siitä, mistä muista verkkosivustoista olet kiinnostunut. Evästeitä käytetään Palveluiden kehittämiseen, palveluiden personointiin sekä markkinoinnin ja mainonnan kohdentamiseen. Applikaatioissa evästeitä vastaava tunniste on mobiilitunniste. Sitä käytetään evästettä vastaavin tavoin palveluiden kehittämiseen ja vuokrausmainonnan kohdentamiseen. 

 

Mikäli et halua vastaanottaa evästeitä käyttäessäsi palveluitamme, voit muuttaa selainasetuksiasi. Huomioithan kuitenkin, että mikäli estät evästeiden käytön, et välttämättä pysty täysin käyttämään Palveluita tai niiden kaikkia ominaisuuksia.

 

 

​9. Käsitteleekö Lainappi päätelaitteeni sijaintia?

 

Eräiden Palveluiden toimintojen ja ominaisuuksien käyttö edellyttää paikantamista. Käyttäjän päätelaitteen sijaintitietoja voidaan käyttää sijaintiperusteisten palveluiden tarjoamiseksi, kuten paikkakuntakohtaisen kohdennetun vuokrausmainonnan esittämiseksi. Pyydämme paikantamiseen aina erillisen suostumuksesi. Voit antaa suostumuksesi sijaintitietojen käyttöön päätelaitteen ja sovelluksen asetuksista. Asetusten avulla voit myös peruuttaa antamasi suostumuksen milloin tahansa.

 

Sijaintitiedot määritetään käytettävissä olevien paikannusmenetelmien, kuten GPS:n ja WLAN-yhteyspisteiden ja matkapuhelinverkon tukiasemien sijaintien avulla. Käyttäjä voi peruuttaa suostumuksensa milloin tahansa. Mikäli estät sijaintitietojen keräämisen, et välttämättä pysty täysin käyttämään palveluita tai kaikkia niiden ominaisuuksia.

 

 

10. Muutokset tähän tietosuojaselosteeseen

 

Kehitämme palvelujamme jatkuvasti ja pidätämme itsellämme oikeuden muuttaa tätä tietosuojaselostetta ilmoittamalla siitä Palveluissamme. Muutokset voivat perustua myös lainsäädännön muuttumiseen.

 

Suosittelemme tutustumaan tietosuojaselosteen sisältöön säännöllisesti. Mikäli muutamme tietosuojaselostetta olennaisesti, tiedotamme sinua siitä. Tällaisissa tilanteissa saatamme tarvittaessa pyytää sinulta myös hyväksyntää tekemiimme muutoksiin.