top of page
0N0A0236.jpeg

Vuokralle antaja

Mitä voin laittaa vuokralle?

Lainappi-sovellukseen voi laittaa vuokralle mitä tahansa tavaroita, jotka eivät riko Lainapin käyttöehtoja.

Lainapissa suosituimmat kategoriat ovat: työkalut, urheilun ja vapaa-ajan tarvikkeet, koti- ja puutarhatarvikkeet,  elektroniikkalaitteet sekä juhlavaatteet.

Jokaisessa tavarassa on syytä ottaa huomioon myös vuodenaika. Esimerkiksi talvella ihmiset eivät juuri leikkaa nurmikkoa.

Mitä voin vuokrata

Kun olet luonut käyttäjätilin

Jotta sinä pystyt toimimaan vuokralle antajana, sinun on ensin yhdistettävä maksutili Lainappiin vahvistamalla henkilöllisyytesi ja lisäämällä tilinumerosi. Pystyt yhdistämään maksutilin "Profiili" osiosta. Alla olevasta videosta näet miten maksutili yhdistetään.
 
 
 
 
 
 
 
 
Löydät tarkemmat ohjeet, kuinka maksutili yhdistetään ja miksi käytämme Stripe:ä TÄSTÄ

Mistä lisään vuokrailmoituksen?

Lainapissa vuokrailmoituksen lisäämisestä on tehty vaivatonta. Painamalla "+" nappia pääset aloittamaan vuokrailmoituksen lisäämisen. 

home screen bottom bar.jpeg

Lisätessäsi vuokrailmoitusta

Otsikko, kuvaus ja sijainti

1. Nimeä tavara

Anna vuokrattavalle tavaralle mahdollisimman osuva nimi, täten lisäät sen näkyvyyttä ja helpotat muita löytämään tavarasi.

2. Kuvaile tavaraa

Kerro vuokrattavasta tavarasta yksityiskohtia. Hyvät yksityiskohdat riippuvat tavarasta, mutta hyviä esimerkkejä ovat: kunto, koko, väri, toimitusmenetelmä, ohjeet sekä sen käyttötarkoitus. Kaikki nämä tiedot auttavat vuokralle ottajia valitsemaan tavaran tarpeensa mukaan.

3. Lisää sijainti

Voit valita haluatko antaa sijainniksi oman kotiosoitteesi, toimituspaikan osoitteen tai muun mieluisan osoitteen. Muistathan huomioida, että osoite voi myös vaikuttaa kysyntään. Kukaan tuskin lähtee Tampereelta vuokraamaan telttaa Oulusta. Sijaintia pystyy myös muuttamaan ilmoituksen lisäämisen jälkeen.

add new item 6.jpeg
add new item 5.jpeg

4. Lisää kuvia

Painamalla kameran kuvaketta pystyt valitsemaan otatko kuvan vai valitsetko jo olemassa olevan kuvan kamerarullasta. Voit lisätä yhdestä viiteen kuvaa vuokrailmoitukseen. Selkeät, tarkat ja valoisat kuvat joista huomaa vuokrattavan tavaran kunnon nostavat vuokrauksen todennäköisyyttä Kuvia pystyy myös muuttamaan ja lisäämään ilmoituksen lisäämisen jälkeenkin.

Kuvat

Kategoriat

5. Valitse kategoria

Pystyt valitsemaan 1-2 kategoriaa vuokrattavalle tavaralle. On tärkeää valita yhteensopiva kategoria vuokratavaraan, sillä moni käyttäjä selaa tai etsii tavaroita kategorioittain.

add new item 3.jpeg
määritä hinta
add new item1.jpeg

Hinta

6. Valitse hinta
Viimeisenä on vuokrattavan tavaran hinnoittelu. Pystyt valitsemaan hinnan tunneittain, päivittäin sekä kuukausittain. Hintaa kannattaa miettiä tuotteen, sen kunnon ja kilpailutilanteen mukaan. Hintaa pystyy myös muuttamaan jälkikäteen.

Vuokrailmoitus on nyt lisätty!

Onneksi olkoon! Vuokrailmoituksesi on nyt lisätty onnistuneesti Lainappiin. Ilmoituksesi on nyt näkyvillä Lainappi-sovelluksessa eikä sen olemassaolo maksa sinulle mitään. Sinun ei nyt tarvitse tehdä muuta kuin odottaa. Voit nyt halutessasi lisätä toisen vuokrailmoituksen tai selata valikoimaa. Suosittelemme pitämään push-notifikaatiot päällä sen varalta jos tavaroillasi herää kysyntää.

Vuokrauksen aloitus

Viestikeskustelun auetessa voit valita hyväksytkö: "Vahvista" vuokrauksen vai peruutatko "Peruuta" sen. Otathan huomioon, että jos Vahvistat vuokrauksen, et pysty peruuttamaan sitä enää Lainapissa. Lisäksi sinun tulee noudattaa vuokrauksen sovittuja ehtoja toisen osapuolen kanssa. Painamalla "Peruuta" vuokraus peruuntuu maksutta ja viestikeskustelu sulkeutuu

WhatsApp Image 2021-11-02 at 14.38.18.jpeg

Chat & vuokrausprosessi

Vuokra lähtee maksuun tuntia ennen sovittua vuokrauksen alkamisajankohtaa, jos vuokralle ottaja on lähettänyt vuokrapyynnön, maksanut vuokran "viestit" osiossa ja vuokralle antaja on hyväksynyt vuokrapyynnön. Jos edellämainitut kriteerit eivät täyty, vuokraus peruuntuu ja viestikeskustelu sulkeutuu. Molemmat osapuolet saavat viestikeskustelussa ilmoituksen kun vuokra on lähtenyt maksuun. Maksujen käsittelyssä menee noin 5 pankkipäivää.

Katso vuokrausprosessin tarkemmat yksityiskohdat TÄÄLTÄ!

WhatsApp Image 2021-03-10 at 13.02.46.jp

Vuokrauksen päättyminen & arviointi

Lainappi-sovellus muistuttaa ja lähettää push-notifikaation tuntia ennen vuokrauksen päättymistä. Päättymisen ja tavaran palautuksen jälkeen arvioinnin sekä palautteen antaminen on erittäin tärkeitä seuraavia vuokraustapahtumia ajatellen. Tämä lisää käyttäjien välistä luottamusta.

Lainappi rating.jpeg
bottom of page