top of page

Vuokralle antaja

Miten lainappi toimii?

Katso vuokralle antajan opas TÄSTÄ.

 

Mitä voin vuokrata?

Lainapissa voit vuokrata mitä tahansa mikä ei ole kiellettyjä Lainappi-palvelun käyttöehdoissa. Muunmuassa seuraavat kategoriat ovat suosittuja: työkalut, urheilun ja vapaa-ajan tarvikkeet, juhlavaatteet sekä koti- ja puutarhatarvikkeet.
 

Miten otan maksutilin käyttöön?

Ohjeet maksutilin käyttöönottoa varten sekä muut tiedot löydät TÄSTÄ.


Voiko tavaroita vuokrata myös nettisivuilla?

Vuokraaminen on mahdollista ainoastaan mobiilisovelluksessa. 


Voinko peruuttaa vuokrauksen?

Viestikeskustelun auetessa voit valita hyväksytkö: "Vahvista" vuokrauksen vai peruutatko "Peruuta" sen. Otathan huomioon, että jos Vahvistat vuokrauksen, et pysty peruuttamaan sitä enää Lainapissa. Lisäksi sinun tulee noudattaa vuokrauksen sovittuja ehtoja toisen osapuolen kanssa. Painamalla "Peruuta" vuokraus peruuntuu maksutta ja viestikeskustelu sulkeutuu.

Mikäli vuokraus on hyväksytty peruutus ja takaisinmaksu eivät ole mahdollisia Lainappi-palvelussa. Vuokralle antaja sekä vuokralle ottaja voivat sopia takaisinmaksusta keskenään Lainappi-palvelun ulkopuolella. Tilanteen ollessa näin, Lainappi-palvelu ei ole velvollinen palauttamaan vuokratapahtuman palvelumaksua.

 

Miksi keräätte henkilötietoja?

Vuokralle antaja saa itse päättää, mitä henkilö- ja osoite tietoja laittavat julkiseksi omassa "Vuokrailmoituksessa" tai profiilin "Minusta" osiossa. Lainappi kerää henkilötietosi ainoastaan jos suoritat minkäänlaista vuokraustoimintaa sovelluksessa. Nämä tiedot ovat turvassa, eikä niitä julkisteta. Tämä lisää palvelumme turvallisuutta vuokras alustana sekä auttaa meitä ongelmatilanteiden ratkaisussa sekä vuokraturva asioissa. Käyttäjät rikkovat Lainappi-palvelun käyttöehtoja, mikäli he antavat itsestään vääriä henkilötietoja ja sopivat vuokraukseen liittyviä seikkoja palvelun ulkopuolella.

 

Mistä tiedän sopivan hinnan tavaroilleni?
Käyttäjä itse määrittelee vuokrattavalle tavaralleen hinnan. Suosittelemme ajattelemaan vuokrattavan tavaran hintaa etukäteen, sillä oikean hinnan asettaminen on tärkeää, jotta vuokrattavalle tuotteelle on kysyntää. Muista ottaa huomioon hintaa arvioitaessa tavaran kunto ja tuotemerkki. Voit muuttaa vuokraamasi tavaran hintaa muokkaamalla ilmoitusta.

 

Miten saan lisää vuokrapyyntöjä?

  • Vuokraa oikeita tavaroita (huomio vuodenaika)

  • Hyvä sijainti (Tällä hetkellä eniten vuokraustoimintaa on Helsingissä ja Tampereella)

  • Oikea hinta (Vertaile muiden käyttäjien hintoja)

  • Ole aktiivinen (pidä push-notifikaatiot päällä ja vastaa nopeasti)

  • Täydennä profiilisi (profiilikuva ja esittelyteksi)

  • Lisää vuokrailmoitukseesi selkeä ja kattava kuvaus

 

Mitä teen jos tavara vaurioituu tai varastetaan?

Mikäli vuokratulle tavaralle tapahtuu jotain vuokrauksen aikana, niin suosittelemme ensisijaisesti ottamaan yhteyttä vuokrauksen toiseen osapuoleen ja pyritte sopimaan jatkosta keskenänne. Jos tämä ei ole toivottu ratkaisu niin pystytte tekemään vahinkoilmoituksen tästä.


Mitkä ovat vuokralle antajan vastuut?
Näet kumman osapuolen vastuut ja velvollisuudet TÄSTÄ.

Kuinka päätän vuokratapahtuman?
Vuokratapahtuma päätetään "viestit" osiossa. Vuokratapahtuma päättyy automaattisesti, kun vuokra-aika on ohi ja kun vuokralle antaja merkitsee tavaran palautetuksi. Kun tavara on merkitty palautetuksi, vuokralle ottajaa sekä vuokralle antajaa pyydetään jättämään arvostelu.

Mistä näen mitä vuokraan?

Löydät omat vuokrailmoitukset Lainappi-sovelluksesta kohdasta "Profiili" --> "Omat tuotteet"
 

Milloin saan vuokra-ansion tilille?

Sen jälkeen kun vuokraus on maksettu palvelun sisällä maksujen käsittelyssä menee noin 2-5 pankkipäivää.

bottom of page