Vuokralle ottaja

Miten Lainappi toimii?
Katso vuokralle ottajan opas TÄSTÄ.

 

Missä vaiheessa vuokra lähtee maksuun?
Vuokra lähtee maksuun tuntia ennen sovittua vuokrauksen alkamisajankohtaa, jos vuokralle ottaja on lähettänyt vuokrapyynnön, maksanut vuokran viestit osiossa ja vuokralle antaja on hyväksynyt vuokrapyynnön. Muussa tapauksessa sinulta ei veloiteta vuokrausta.

Mitä jos toinen osapuoli ei vastaa vuokrapyyntöön?
Jos toinen osapuoli ei vastaa vuokrapyyntöön se peruuntuu automaattisesti tuntia ennen ehdotettua alkamisaikaa. Voit myös itse peruuttaa vuokrapyynnön ennen sitä jos toisesta osapuolesta ei kuulu mitään. On tärkeää, että pidät Push-notifikaatiot päällä jotta kaikki Lainappi-sovelluksen viestit tulevat perille.

 

Voiko tavaroita vuokrata myös nettisivuilla?
Vuokraaminen on mahdollista ainoastaan mobiilisovelluksessa.

 

Kuka määrittää tavaroiden hinnat?
Vuokralle antaja itse määrää tavaroilleen hinnan ja toimitustavan.

 

Voinko perua vuokraukseni?
Jos olet maksanut vuokrauksen viestit osiossa peruutus ei enää ole mahdollista.

 

Miksi keräätte henkilötietoja?
Vuokralle ottaja sekä vuokralle antaja saavat itse päättää, mitä henkilö- ja osoite tietoja laittavat julkiseksi omassa "Vuokrailmoituksessa" tai profiilin "Minusta" osiossa. 
Lainappi kerää henkilötietosi ainoastaan jos suoritat minkäänlaista vuokraamista kumpanakin osapuolena sovelluksessa. Nämä tiedot ovat turvassa, eikä niitä julkisteta. Tämä lisää palvelumme turvallisuutta vuokras alustana sekä auttaa meitä ongelmatilanteiden ratkaisussa ja vakuutus asioissa.

 

Käyttäjät rikkovat Lainappi-palvelun käyttöehtoja, mikäli he antavat itsestään vääriä henkilötietoja ja sopivat vuokraukseen liittyviä seikkoja palvelun ulkopuolella. Lisätietoa käyttöehdoista löydät tästä.

 

Mitä teen jos tavara vaurioituu vuokrauksen aikana?
Mikäli vuokratulle tavaralle tapahtuu jotain vuokrauksen aikana, niin suosittelemme ensisijaisesti ottamaan yhteyttä vuokrauksen toiseen osapuoleen ja pyritte sopimaan jatkosta keskenänne.

Kotivakuutus (irtaimistovakuutus) on hyvä tarkistaa toimiessasi vuokralle antajana tai vuokralle ottajana. Kun annat tavaraasi vuokralle saatat saada turvan kotivakuutuksen myötä ja kun otat vuokralle niin kotivakuutuksesi saattaa kattaa mahdolliset vuokrauksen aikana tapahtuneet vahingot. Suosittelemme myös paneutumaan muihin mahdollisiin vakuutuksesi ehtoihin kuten ikävähennyksiin.

Jotkut vakuutusyhtiöt voivat kattaa tavaroille aiheutuvat vahingot vuokrauksen yhteydessä. Mikäli et ole varma kattaako vakuutusyhtiösi mahdollisen vahingon, niin otathan yhteyttä vakuutusyhtiöösi.

Mitkä ovat vuokralle ottajan vastuut?
Vuokralle ottajan vastuut näet Lainapin 
vuokraehdoista.

Kuinka päätän vuokrauksen?

Vuokratapahtuma päättyy automaattisesti, kun vuokra-aika on ohi ja kun vuokralle ottaja sekä vuokralle antaja merkitsee tavaran palautetuksi ja jättävät arvostelun vuokrauksesta. Kaikki nämä tapahtuu "viestit" osiossa.

 

Milloin ja miten palautan vuokraamani tavaran?
Aika ja paikka tulee sopia vuokralle antajan kanssa. On tärkeää pitää kiinni siitä, mistä on sovittu, sillä vuokralle antajalla on oikeus saada sovitusta vuokrausajasta maksu.

 

Mistä näen mitä olen vuokrannut?
Vuokralle ottajana löydät omat vuokrauksesi Lainappi-sovelluksesta kohdasta "Profiili" ja "Vuokrahistoria".