top of page

Vuokralle ottaja

Miten Lainappi toimii?
Katso vuokralle ottajan opas TÄSTÄ.

 

Missä vaiheessa vuokra lähtee maksuun?

Jos vuokralle antaja on hyväksynyt vuokrapyynnön vuokra lähtee maksuun heti, kun vuokralle ottaja on maksanut vuokran "viestit" osiossa. Huomiothan, että jos vuokraa ei maksa vuokran alkamisajankohtaan mennessä vuokraus peruuntuu. Kummatkin osapuolet saavat ilmoituksen "viestit" osiossa maksun mentyä läpi. Maksujen käsittelyssä menee noin 2-5 pankkipäivää.

 

Mitä jos toinen osapuoli ei vastaa vuokrapyyntöön?

Jos toinen osapuoli ei hyväksy vuokrapyyntöä se peruuntuu automaattisesti. Voit myös itse peruuttaa vuokrapyynnön mikäli toisesta osapuolesta ei kuulu mitään. On tärkeää, että pidät Push-notifikaatiot päällä jotta kaikki Lainappi-palvelun viestit tulevat perille.

 

Voiko tavaroita vuokrata myös nettisivuilla?
Vuokraaminen on mahdollista ainoastaan mobiilisovelluksessa.

 

Kuka määrittää tavaroiden hinnat?
Vuokralle antaja itse määrää tavaroilleen hinnan ja toimitustavan.

 

Voinko perua vuokraukseni?
Jos olet maksanut vuokrauksen viestit osiossa peruutus ei enää ole mahdollista.

 

Miksi keräätte henkilötietoja?
Vuokralle ottaja sekä vuokralle antaja saavat itse päättää, mitä henkilö- ja osoite tietoja laittavat julkiseksi omassa "Vuokrailmoituksessa" tai profiilin "Minusta" osiossa. 
Lainappi kerää henkilötietosi ainoastaan jos suoritat minkäänlaista vuokraamista kumpanakin osapuolena sovelluksessa. Nämä tiedot ovat turvassa, eikä niitä julkisteta. Tämä lisää palvelumme turvallisuutta vuokras alustana sekä auttaa meitä ongelmatilanteiden ratkaisussa ja vuokraturvan asioissa.

 

Käyttäjät rikkovat Lainappi-palvelun käyttöehtoja, mikäli he antavat itsestään vääriä henkilötietoja ja sopivat vuokraukseen liittyviä seikkoja palvelun ulkopuolella. Lisätietoa käyttöehdoista löydät tästä.

 

Mitä teen jos tavara vaurioituu vuokrauksen aikana?
Suosittelemme ensisijaisesti ottamaan yhteyttä vuokrauksen toiseen osapuoleen ja kertomaan tapahtuneesta. Vuokralle antaja päättää, tekeekö hän asiasta vahinkoilmoitusta. Vuokralle ottajalle vahingosta ei koidu pakollisia kuluja, sillä Lainapin palvelumaksuun sisältyy vuokraturva.

Mitkä ovat vuokralle ottajan vastuut?
Vuokralle ottajan vastuut näet Lainapin 
vuokraehdoista.

Kuinka päätän vuokrauksen?

Vuokratapahtuma päättyy automaattisesti, kun vuokra-aika on ohi ja kun vuokralle ottaja sekä vuokralle antaja merkitsee tavaran palautetuksi ja jättävät arvostelun vuokrauksesta. Kaikki nämä tapahtuu "viestit" osiossa.

 

Milloin ja miten palautan vuokraamani tavaran?
Aika ja paikka tulee sopia vuokralle antajan kanssa. On tärkeää pitää kiinni siitä, mistä on sovittu, sillä vuokralle antajalla on oikeus saada sovitusta vuokrausajasta maksu.

 

Mistä näen mitä olen vuokrannut?
Vuokralle ottajana löydät omat vuokrauksesi Lainappi-sovelluksesta kohdasta "Profiili" ja "Vuokrahistoria".

bottom of page