Vuokrausprosessi

Koska vuokraus alkaa?

Vuokraus alkaa vuokrapyynnössä ilmoittamana ajankohtana jos seuraavat kolme kriteeriä täyttyvät:

  1. Vuokralle ottaja on lähettänyt vuokrapyynnön vuokralle antajalle

  2. Vuokralle antaja on hyväksynyt vuokrapyynnön "viestit" osiossa 

  3. Vuokralle ottaja on maksanut vuokran "viestit" osiossa vähintään tuntia ennen vuokrauksen alkamisajankohtaa.

 

* Jos vuokralle antaja ei hyväksy vuokrapyyntöä vähintään tuntia ennen vuokrapyynnössä ilmoittamana ajankohtana vuokraus peruuntuu automaattisesti veloituksetta.

* Vuokralle ottaja sekä vuokralle antaja saavat ilmoituksen "viestit" osiossa maksun mentyä läpi.

Missä vaiheessa vuokra lähtee maksuun?

Jos vuokralle antaja on hyväksynyt vuokrapyynnön "viestit" osiossa vuokra lähtee automaattisesti maksuun tuntia ennen sovittua vuokrauksen alkamisajankohtaa. Vuokralle ottaja pystyy perumaan maksun tähän asti.

Mitä jos toinen osapuoli ei vastaa vuokrapyyntöön?

Jos toinen osapuoli ei hyväksy vuokrapyyntöä se peruuntuu automaattisesti tuntia ennen ehdotettua alkamisaikaa. Voit myös itse peruuttaa vuokrapyynnön ennen sitä jos toisesta osapuolesta ei kuulu mitään. On tärkeää, että pidät Push-notifikaatiot päällä jotta kaikki Lainappi-palvelun viestit tulevat perille.
 

Voinko peruuttaa vuokrauksen?

Vuokralle ottaja:
Viestikeskustelun auetessa voit valita maksatko vuokrauksen vai peruutatko sen. Painaessasi "Peruuta" vuokraus peruuntuu välittömästi ilman maksuja. Painaessasi "Maksa X€" peruutus ei enää ole mahdollista.

 

Vuokralle antaja:

Viestikeskustelun auetessa voit valita hyväksytkö "Vahvista" vai peruutatko "Peruuta" vuokrauksen. Otathan huomioon, että jos Vahvistat vuokrauksen, peruutus ei enää ole mahdollista. Painamalla "Peruuta" vuokraus peruuntuu maksutta ja viestikeskustelu sulkeutuu.
 

Voiko maksettua ja hyväksyttyä vuokrapyyntöä perua?
Mikäli vuokraus on hyväksytty peruutus ja takaisinmaksu eivät ole mahdollisia Lainappi-palvelussa. Molemmat osapuolet voivat sopia takaisinmaksusta keskenään Lainappi-palvelun ulkopuolella. Tilanteen ollessa näin, Lainappi-palvelu ei hyvitä vuokratapahtuman palvelumaksua.

Mitä teen jos tavara vaurioituu tai varastetaan?

Mikäli vuokratulle tavaralle tapahtuu jotain vuokrauksen aikana, niin suosittelemme ensisijaisesti ottamaan yhteyttä vuokrauksen toiseen osapuoleen ja pyritte sopimaan jatkosta keskenänne. Kotivakuutus (irtaimistovakuutus) on hyvä tarkistaa toimiessasi vuokralle antajana tai vuokralle ottajana. Kun annat tavaraasi vuokralle saatat saada turvan kotivakuutuksen myötä ja kun otat vuokralle niin kotivakuutuksesi saattaa kattaa mahdolliset vuokrauksen aikana tapahtuneet vahingot. Suosittelemme myös paneutumaan muihin mahdollisiin vakuutuksesi ehtoihin kuten ikävähennyksiin. Jotkut vakuutusyhtiöt voivat kattaa tavaroille aiheutuvat vahingot vuokrauksen yhteydessä. Mikäli et ole varma kattaako vakuutusyhtiösi mahdollisen vahingon, niin otathan yhteyttä vakuutusyhtiöösi.

Milloin ja miten palautan vuokraamani tavaran?
Aika ja paikka tulee sopia vuokralle antajan kanssa. On tärkeää pitää kiinni siitä, mistä on sovittu, sillä vuokralle antajalla on oikeus saada sovitusta vuokrausajasta maksu.

Kuinka päätän vuokratan Lainapissa?

Vuokratapahtuma päätetään "viestit" osiossa. Vuokratapahtuma päättyy automaattisesti, kun vuokra-aika on ohi ja kun vuokralle ottaja sekä vuokralle antaja merkitsee tavaran palautetuksi. Kun tavara on merkitty palautetuksi, vuokralle ottajaa sekä vuokralle antajaa pyydetään jättämään arvostelu.

Milloin saan vuokra-ansion tilille?

Sen jälkeen kun vuokraus on maksettu palvelun sisällä maksujen käsittelyssä menee noin 5 pankkipäivää.