top of page

Vuokrausprosessi

Koska vuokraus alkaa?

Vuokraus alkaa vuokrapyynnössä ilmoittamana ajankohtana jos seuraavat kolme kriteeriä täyttyvät:

  1. Vuokralle ottaja on lähettänyt vuokrapyynnön vuokralle antajalle

  2. Vuokralle antaja on hyväksynyt vuokrapyynnön "viestit" osiossa 

  3. Vuokralle ottaja on maksanut vuokran "viestit" osiossa vuokra-ajan alkamisajankohtaan mennessä.

 

* Jos vuokralle antaja ei hyväksy vuokrapyyntöä vuokrapyynnössä ilmoittamana ajankohtaan mennessä vuokraus peruuntuu automaattisesti. 

* Vuokralle ottaja sekä vuokralle antaja saavat ilmoituksen "viestit" osiossa maksun mentyä läpi.


Missä vaiheessa vuokra lähtee maksuun?

Jos vuokralle antaja on hyväksynyt vuokrapyynnön vuokra lähtee maksuun heti, kun vuokralle ottaja on maksanut vuokran "viestit" osiossa. Huomiothan, että jos vuokraa ei maksa vuokran alkamisajankohtaan mennessä vuokraus peruuntuu. Kummatkin osapuolet saavat ilmoituksen "viestit" osiossa maksun mentyä läpi. Maksujen käsittelyssä menee noin 2-5 pankkipäivää.

Mitä jos toinen osapuoli ei vastaa vuokrapyyntöön?

Jos toinen osapuoli ei hyväksy vuokrapyyntöä se peruuntuu automaattisesti. Voit myös itse peruuttaa vuokrapyynnön mikäli toisesta osapuolesta ei kuulu mitään. On tärkeää, että pidät Push-notifikaatiot päällä jotta kaikki Lainappi-palvelun viestit tulevat perille.
 

Voinko peruuttaa vuokrauksen?

Vuokralle ottaja:
Viestikeskustelun auetessa voit valita maksatko vuokrauksen vai peruutatko sen. Painaessasi "Peruuta" vuokraus peruuntuu välittömästi ilman maksuja. Painaessasi "Maksa X€" peruutus ei enää ole mahdollista.

 

Vuokralle antaja:

Viestikeskustelun auetessa voit valita hyväksytkö "Vahvista" vai peruutatko "Peruuta" vuokrauksen. Otathan huomioon, että jos Vahvistat vuokrauksen, peruutus ei enää ole mahdollista. Painamalla "Peruuta" vuokraus peruuntuu maksutta. Jos haluat sopia toisen ajankohdan vuokralle, pyydä vuokralle ottajaa lähettämään sinulle uusi vuokrapyyntö.
 

Voiko hyväksyttyä ja maksettua vuokrapyyntöä perua?
Mikäli vuokraus on hyväksytty ja maksettu peruutus ja takaisinmaksu eivät ole mahdollisia. Molemmat osapuolet voivat sopia takaisinmaksusta keskenään Lainappi-palvelun ulkopuolella. Tilanteen ollessa näin, Lainappi-palvelu ei hyvitä vuokratapahtuman palvelumaksua.

 

Miten vuokran hintaa muutetaan?

Jos olet sopinut eri vuokrahinnan vuokralle ottajan/antajan kanssa, kuin mitä vuokrailmoituksessa on ilmoitettu: 

  1. Perutkaa vuokrapyyntä chätissä ja keskustelkaa uudesta hinnasta

  2. Vuokralle antaja: Muokkaa ja päivittää uuden hinnan vuokrailmoitukseen

  3. Vuokralle ottaja: Lähettää uuden vuokrapyynnön vuokralle antajalle

* Otathan huomioon, että kun vuokrailmoitusta päivitetään, se menee ensiksi Lainappi:n käsittelyyn ennen kuin se julkaistaan. Lainappi pyrkii käsittelemään kaikki ilmoitukset mahdollisimman nopeasti.

Mitä teen jos tavara vaurioituu tai varastetaan?

Mikäli vuokratulle tavaralle tapahtuu jotain vuokrauksen aikana, vuokralle antaja pystyy tekemään vahinkoilmoituksen tästä.

Milloin ja miten palautan vuokraamani tavaran?
Aika ja paikka tulee sopia toisen osapuolen kanssa. On tärkeää pitää kiinni siitä, mistä on sovittu, sillä vuokralle antajalla on oikeus saada sovitusta vuokrausajasta maksu.

Kuinka päätän vuokran Lainapissa?

Vuokratapahtuma päätetään "viestit" osiossa. Vuokratapahtuma päättyy automaattisesti, kun vuokra-aika on ohi ja kun vuokralle ottaja sekä vuokralle antaja merkitsee tavaran palautetuksi. Kun tavara on merkitty palautetuksi, vuokralle ottajaa sekä vuokralle antajaa pyydetään jättämään arvostelu.

Milloin saan vuokra-ansion tilille?

Sen jälkeen kun vuokraus on maksettu palvelun sisällä maksujen käsittelyssä menee noin 2-5 pankkipäivää.

bottom of page