top of page

VUOREKSEN ALUEEN YHTEISKÄYTTÖISET SÄHKÖPOLKUPYÖRÄT

Vuoreksessa liikkuvien on mahdollista vuokrata yhteiskäytössä olevia sähkökuormapyöriä tai normaalin sähköpyörän + lasten vetokärryn liikkumisvälineeksi. Pyörät ovat vuokrattavissa yhden (1) vuorokauden  - kahden (2) viikon mittaisissa ajanjaksoissa. 

 

Palvelun tuottaa Tampereen kaupunki yhteistyössä Willarin ja Lainappi Oy:n kanssa. 

 

Alla esimerkkejä pyörien käyttöön ja varaamiseen:

 • Lähde perheen kanssa pidemmälle pyöräretkelle - tee varaus retken ajaksi

 • Käy kaupassa tai treeneissä - tee varaus asioiden hoitamisen ajaksi 

 • Kokeile työmatka-ajoa - tee varaus työpäivän ajaksi 

 • Hetken oivalluksesta lähde liikkumaan - kurkkaa ajanvaraus Lanapin sovelluksesta, onko polkupyörä vapaana ja sitten vaan liikkeelle

 • Tee varaus, kun tarvitset liikkumisvälinettä. Toivomme pyörille paljon kilometrejä 

VUOKRAOHJEET

 

Voit noutaa pyörän osoitteesta Vuoreksesta osoitteesta Vuoreksen Puistokatu 87 vuokra-ajan alettua. Pyörät ovat numeroitu ja numerot löytyvät seuraavista osista: latauskotelo, näyttö/ajotietokone, pyörän runko, pyörän akku sekä avainnippu. Huomioithan, että kaikissa pyörän osissa on sama numero.

 

Alla toimintaohjeet sähköpyörän noutamiselle:

1. Sähköpyörät ja vetokärry sijaitsevat Klaava kiinteistössä, osoitteessa Vuoreksen puistokatu 87. 

2. Kiinteistön ulko-ovet ovat avoinna klo 07 - 22.

3. Vahvistetusta vuokrauksesta avautuu chat keskusteluikkuna Lainappi sovelluksessa. Kun saavut kiinteistöön ja olet lokerikon äärellä, klikkaa chatissa olevaa painiketta “Avaa laatikko”.

4. Lokerosta löydät avainnipun, ajotietokoneen ja yhden (1) kypärän. Avainnipussa on 4 avainta, joissa kaikissa avaimissa on värillinen avaimenperä ja pyörän numero.

Punainen = pyörän runkolukon avain

Sininen  = runkolukitustelineen ketjun lukon avain

Sininen = latauskotelon avain

Vihreä = pyörän akun avain

*Huomioithan, että noudat kaapista pyörävaraustasi vastaavan numeroidun avaimen

 

5. Ota tarvikekaapista avaimet, pyörän näyttö/ajotietokone, jotka ovat numeroitu varauksen mukaan sekä tarvittaessa pyöräilykypärä. Ajotietokone sijoitetaan tangon keskellä olevaan pidikkeeseen. Pyörän akun löydät ladattuna latauskotelosta, joka on numeroitu varauksen mukaisesti. Pyörän akku sijoitetaan pyörän tarakkaan tai runkoon pyörämallista riippuen.

6. Tutustu pyörän käyttöohjeisiin katsomalla video tai lukemalla käyttöohjeet tilan seinässä olevasta julisteesta. Jos sinulla on kysyttävää, ethän epäröi ottaa meihin yhteyttä (Willari puh. 0413144912 tai s-posti info@willari.fi). Toivomme sinulle turvallista pyöräilymatkaa.

7. Kun pysäköit pyörän vuokrauksen aikana, lukitsethan pyörän kiinteään runkotelineseesen tai sisätiloihin ja ota ajotietokone mukaan. Mikäli säilytät pyörääsi vuokrauksen ajan muualla, huolehdithan turvallisesta akun lataamisesta, sellaisessa tilassa jossa olet itse paikalla.  Latauspaikassa on oltava toimivat palovaroittimet. 

8. Varauksen päätyttyä palauta pyörä samaan paikkaan vuokra-ajan ja aukiolojen 07-22 puitteissa , ota akku irti ja aseta se latautumaan latauskaappiin (varmista, että vihreä valo palaa akussa), lukitse pyörä linkkulukolla (takarenkaasta ja rungosta) sekä ketjulla seinässä olevaan telineeseen. Palauta avaimet Lainapin lokeroon sovelluksen avulla. Saat lokerikon auki samalla tavalla kuin vuokrauksen alkaessa, eli klikkaamalla “Avaa laatikko” painiketta sovelluksen chatissa. 

 

Pyöräretkelle lähtiessäsi huomioithan, että sinulla on seuraavat asiat mukana:

 1. Avainnippu, sisältää 4 avainta 

 2. Pyörän linkkulukko, ajotietokone, akku 

 3. Kypärä. Huomioithan, että varaukseen sisältyy yksi (1) kypärä, Lainapin sovelluksessa on vuokrattavissa lainakypäriä, mutta suosittelemme oman kypärän käyttöä! 

Ohjeita sähköpyörän käyttöönotosta ja palautuksesta löytyvät kiinteistön seinältä. 

Kun varauksesi on päättynyt, laitamme sinulle palautekyselyn ja toivomme saavamme kokemuksestasi palautetta. 

Sähköpyörän vuokrausehdot

Sähköpolkupyörä vuokraus tapahtuu erikseen toimitettujen ohjeiden mukaisesti. Vuokralleottaja noutaa pyörän Klaavakiinteistöstä ja huolehtii sähköpyörän takaisin vuokrapaikkaan samassa kunnossa, kuin mitä se oli lähtiessään. Vuokralleottajan suositellaan tarkastavan, että jarruissa tuntuu tehoa, renkaissa on ilmanpainetta, renkaat ovat tukevasti kiinni rungossa ja vaihteet vaihtuvat normaalisti. Vuokralleottaja sitoutuu käyttämään sähköpyörää vain sille tarkoitetulla tavalla ja suomen liikennesääntöjä noudattaen. Vuokralleottaja on velvollinen huolehtimaan vuokratusta polkupyörästä sekä siihen kuuluvista lisäosista sekä noudattamaan ajaessaan erityistä huolellisuutta ja varovaisuutta. Vuokralleottaja sitoutuu myös käyttämään vuokrapolkupyörää vain sille tarkoitetulla tavalla. Pyörä säilytetään aina lukittuna joko sisävarastossa tai kiinnitettynä kiinteään telineeseen esim. runkolukittavaan polkupyörätelineeseen. Irrotettavat lisävarusteet ja irrotettava pyörän näyttö on oltava Vuokralleottajan mukana, kun pyörä on ilman valvontaa. Mikäli Vuokralleottaja säilyttää pyörää vuokrauksen ajan muualla, esim. kotona, turvallisuussyistä akun lataaminen on parasta hoitaa valvotusti em. Vuokralleottajan kotona, jossa Vuokralleottaja on itse paikalla. Latauspaikassa on oltava toimivat palovaroittimet. Sähköpyörää ei saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle, ellei siitä ole erikseen sovittu. Vuokralleottaja on velvollinen huolehtimaan alle 15-vuotiaiden suojakypärän käytöstä. Suosittelemme kypärän käyttöä kaikille pyörän vuokranneille.

Pyörät ovat vakuutettu pyörän omistajan toimesta. Vuokralleottaja on korvausvelvollinen täysimääräisesti mikäli sähköpyörä on kadonnut tai tuhoutunut kokonaan ja Vuokralleottaja on aiheuttanut tilanteen: 

 • törkeällä huolimattomuudella 

 • törkeällä liikenneturvallisuuden vaarantamisella ollessaan alkoholin tai muun huumaavan aineen vaikutuksen alaisena ja se on vaikuttanut vahingon syntymiseen 

 • ollessaan tekemässä lainvastaista tekoa 

 

TOIMINTAOHJEET HUOLTO/VARKAUS:

1. Huolto - Mikäli pyörä on huollon tarpeessa tai käytön aikana ilmenee ongelmia pyörän kunnon suhteen, tulee viasta ilmoittaa viipymättä numeroon 0413144912 Työaikana ma-pe klo 9-17 ja lauantaina klo 10-14 soitto/sähköposti, työajan ulkopuolella txt/sähköposti. 

 

2. Varkaus -  Varkauden tai liikennevahingon sattuessa Vuokralleottajan tulee ottaa välittömästi yhteys poliisiin (soita 112) ilmoituksen tekoa varten sekä Willarin henkilökuntaan, puh. 0413144912, s-posti: info@willari.fi.Työaikana ma-pe klo 9-17 ja la klo 10-14 soitto/sähköposti, työajan ulkopuolella txt/sähköposti. Mahdollisessa kolaritilanteessa Vuokralleottaja on velvollinen kutsumaan poliisin laatimaan kolariraportin. 

Pyörään voi olla asennettu GPS-laite. Pyörien omistajalla on oikeus hyödyntää GPS-dataa tutkimuskäytössä tai rikostapauksessa. Pyörän Vuokralleottaja on itse vastuussa riittävästä omasta vakuutusturvasta henkilö- ja tapaturmien varalle ja vuokraa pyörän omalla vastuullaan. Pyörä noudetaan vuokraajan ilmoittamasta paikasta ja palautetaan sovittuun paikkaan vuokra-ajan päättyessä. Vuokralleottaja sitoutuu noudattamaan vuokraehtoja. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

 

* Vuokralleottaja hyväksyy vuokrausehdot pyörän vuokraamisen yhteydessä. Vuokrausehdot on päivitetty 27.6.2024.

bottom of page